Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Barta Péter Tokaj, bor, birtok

Céljuk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így itt a talaj ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszenek az organikus módszerek használatára, boraikat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítik. E szemléletmódnak megfelelően boraik szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízák magunkat.

Fontosnak tartják, hogy boraik tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlők fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaik egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.

Rendezés:
Nézet:
Termelő: St.Donat
Cikkszám: 00492
A Hematit olaszrizling alapanyagát a hematit vasércben gazdag, vörös homokköves dűlőből válogatják. Az ősi ásványi vörösföld Csopak geológiai névjegye. Az erről a helyről származó összetett, sósan gyümölcsös olaszrizlingek alapozták meg Csopak legújabb kori hírnevét. Ökológiai szőlő, kézi szüret. A bogyózást, zúzást rövid héjon áztatás, kíméletes préselés, majd tartályos erjesztés és 8 hónapos finom seprős érlelés követte.
4.890 Ft