Spiegelberg Borászat, Nagy-Somló, bor, birtok, pince
A helyi bor egyediségét az a nagyon ásványos, sós jelleg adja, amit a talaj gazdag minerális összetételének tulajdonítanak. A fekete bazalt a nappal elnyelt hőmennyiséget éjjel egyenletesen visszasugározza, így segíti a gyümölcs érését. Az aránylag meleg éghajlatnak hála, a déli oldalon magasabb cukorfokkal érik be a gyümölcs, míg az északi területeken a magasabb savtartalom jellemző.
A terület 2 hektárján jelenleg tradicionális fajtákat, juhfarkot, furmintot, olaszrizlinget, hárslevelűt és chardonnay-t terem. 2010 óta kizárólag organikus szőlőművelést és borkészítést folytatnak. A szőlő művelése és a borok készítése során igyekeznek minimális mértékben beavatkozni a természet erőibe. Boraik kizárólag tölgyfahordókban érlelődnek, fejlődésüket ókeresztény-gregorián zene is segíti, melyet több éves palackos érlelés követ. A bor készítése során arra törekszenek, hogy az minél kerekebb, harmonikusabb ízvilággal rendelkezzen.