Jekl Flóra
Névadója Jekl Alfréd, a pincészet szőlészeti vezetője. A bor Villány könnyedebb, gyümölcsösebb arcát mutatja. Alap házasításunk, amelyet főként a magyaros konyha ételeihez ajánlunk!
4 fajtából házasított: Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Merlot cuvée.
Ezt a bort az erdei gyümölcsök ízvilága és tanningazdagság jellemzi. Kiemelkedő évjárat behízelgő tétele Villány legszebb dűlőiből.
Illatában mélyen gyümölcsös, kékszőlős, aszalt szőlős, hordós, dongás, szárított gyümölcsös, kakaós, csokis, szilvalekváros, áfonyás és egyben elragadó.
Ízében is megtalálható a gyümölcs, a kékszőlő, a hordó alapvető összhangja a kortyokban. Tanninos, de nem túlzottan, csoki, kakaó, szilvalekvár, dzsem, szárított gyümölcsök, némi fűszeresség és kevéske fahéj fedezhető fel benne.
Olajos, dús és komplex zamatokkal rendelkezik.
Konyakmeggyes, cseresznyés ízvilág, karcsúság és izmos test egyszerre jelenik meg ebben a prémium dűlőszelektált egyedüli tételben.
Illatában parfümös, illatos, gyümölcsös, kékszőlős, kicsit hordós, dongás, szárított gyümölcsös.
A Fekete-hegy dűlő válogatott, hozamkorlátozott szőlőjét 1,5 év tölgyfahordós érlelés teszi kerekké.
A Fekete Hegy déli lejtőjén hozamkorlátozással készített prémium Merlot, mely számos hazai és nemzetközi díj büszke tulajdonosa.
2 év tölgyfahordós érlelést követően málna, igazi töménység, gazdag ízvilág jellemzi.
Vadakhoz, komolyabb paradicsomos ételekhez, selymesebb desszertekhez, vagy akár igazán mély éjszakába nyúló beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk!