Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Keresés

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Jekl Flóra
Cikkszám: 01004

Névadója Jekl Alfréd, a pincészet szőlészeti vezetője. A bor  Villány könnyedebb, gyümölcsösebb arcát mutatja. Alap házasításunk, amelyet főként a magyaros konyha ételeihez ajánlunk!

4 fajtából házasított: Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Merlot cuvée.

2.150 Ft
Cikkszám: 00765
Ez a bor egy sajátos, különleges ízlésvilágot tükröz. Édes vörös bor, amely alacsony alkoholtartalmával és a szőlőből származó maradék cukortartalmával, intenzív, fűszeres illatával, finom savaival rendkívüli népszerűségnek örvend. Fahordós jegyeket, élvezetes aromát magában hordozva igazi élményt jelent fogyasztója számára. Édes mivoltának köszönhetően kimondottan desszertbornak ajánljuk, diós, mogyorós desszertekhez, piros gyümölcsökkel kiegészítve. Baráti összejövetelek alkalmával az édes, illatos vörösbort kedvelőket meglephetjük vele. 14-16°C-on fogyasztva ajánljuk.
4.490 Ft
Cikkszám: 00102
Szárított barack, mazsola és nektáros jegyek. Nagy testű, krémes szerkezetű bor intenzívutóízzel.
4.650 Ft
Cikkszám: 00598

A borról:

Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „Zsófia” lányunk nemcsak névadó, hanem a címke megalkotója is, hiszen „virág-arcok” mosolyognak a palackról és jelzik, hogy ez egy barátkozós, beszélgetős bor. Lágy, harmonikus vörös bor, érett piros bogyós gyümölcsjegyek, a cabernet fajtákra jellemző aszalt szilva és csokoládé illatok. A 2013-as évjáratból „félretett” tétel, különleges érési folyamat eredménye az egyedi íz világ.


Ételpárosítás:
fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 C-on javasoljuk.

6.690 Ft
Termelő: Malatinszky Kúria
Cikkszám: 00979

Színe mély bíbor, illatában cassis és ásványok tobzódnak, szerkezete szilárd és erőt sugárzó. Hatalmas potenciállal bíró bor. Dekantálása feltétlen ajánlott!

Vegán  bor

9.990 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00721

Mély bíbor színű. Tiszta, csillogó, fényes. Hívogató illat, nagyon fűszeres, kakaós aromákkal. Íze érett fekete ribizli, málna, szilva, nemes fák, sok sok fűszerrel. Nagyon komplex. Az alkohol, tomboló tűz a mélyben. Hosszú, lassú lecsengésű. Elegáns, izgalmas és merész.

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.

Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

16.990 Ft