Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Keresés

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Gervai János
Cikkszám: 00809

Csillogó halványsárga színű. Illatában keverednek az érett trópusi gyümölcsök, kis zöldalmával és egressel. Chardonnay és sauvignon blanc házasítás. Szájban telt és kerek szerkezet kiegészítve egy kis hordó fűszerrel. Ananász, vanília, egres, banán, citrus.

3.650 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 00630
Világos zöldessárgás szín, enyhe aranyos szikrákkal. Tiszta intenzív illat, citrusok, zöldfűszerek dominálnak. A korty telt, zamatos. Az egres és a lime íze betölti a szájüreget. A háttérben a zöldes ízjegyek érezhetők egy csepp csalán csípős frisseségével. A savak virgoncak, lendületesek. Érezhető az új zélandi stílus, látványban, illatban és ízben egyaránt. Színtiszta kora nyári napsütés
 

A Maul boroknál minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját.


Megtalálható a magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Borait a folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtté válni majd férfivé és családapává…

Itthon és külföldön is sok tapasztalatot, érzések sokaságát gyűjtötte. Borait a saját maga képére formálja, így alakítva ki a saját Brand-et. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ az elnevezéseknél, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket, érzelmeket mesél el velük, nem próbál az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.
A Maul Borászat pillanatnyilag a családi háznál kialakított, kis feldolgozóban kapott helyet.
A 2008-ban elnyert Uniós pályázat lehetővé tette a felújításokat és korszerűsítést.

Az egy 5000 literes kóracél tartályban és a négy 8000 literes tartályban a modern szőlő feldolgozása lehetséges, míg a nyílt tartályaikban a tradicionális szőlő feldolgozását végzik.

Összesen 500 hl bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt tudnak feldolgozni.

2015-ös évtől évjáratonként 30-35.000 palack bort palackoztak.

 A Hedonist egy egészen mély rubin színű bor, mely szinte szikrázik a pohárban. Illata intenzív és rendkívül buja, árad az orrunkba a mediterrán forróság. Mintha csak egy marokkói piacon járnánk. A fahéj, a szerecsendió, a kardamon illata megbabonáz minket. Íze édes szilvás, aszalt gyümölcsös, lekváros. Hátrébb pedig a finom fás jegyek domborítanak. A savak is szinte édesnek hatnak. A magas alkohol bővérűvé teszi. Ez olyan mint az Édenkert illata és íze… 

A Villányi borvidék, mely régebben Villány-Siklós borvidékként volt ismert, fontos szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében. Egyik legfejlettebb bortermő vidéke Magyarországnak. Sokak szerint a nagyüzemi termelés alatt összeszokott kiváló szakembereknek, mások viszont az idetelepült svábok kitartásának tulajdonítják. A borvidéknél két nagy településhez kötődő, különböző arculatú szőlőtermesztésről beszélünk. Villány a modern technológiájáról és tüzes vörösborairól híres, amíg Siklós kicsit háttérbe szorult fehérboraival. A legdélibb fekvésű borvidékünkön 2100 hektáron termesztenek szőlőt. A szőlő érleléséhez a meglévő szubmediterrán éghajlat kiváló körülményeket teremt, mely szintén hozzájárul a borvidék sikereihez. Hazánk legnaposabb és legmelegebb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. Talaja a Villányi-hegység mészkőire rakódott vörös agyaggal és barna erdőtalajjal összekeveredő lösz.

IV. Bélához köthető az első magyar uralkodótól származó írásos anyag, aki a szársomlyói vár alapítólevelében már említést tett a Harsány határában található szőlőkről. A török hódoltság átalakította ugyan a bortermelést a vidéken, de a szőlőművelés hagyománya nem szűnt meg. Erre a borvidékre ma is jellemző borkészítési hagyományokat a falvakba betelepülő rácok és szlávok hozták magukkal. Nekik köszönhető az első Kadarka ültetvények, de nem csupán a szőlőfajták meghonosításában volt szerepük, hanem a mostani termelési technológiák kialakulásában is. A villányi vörösborkultúra alapját, a héjon erjesztést szintén nekik köszönhetjük.
A török hódoltságot követően a népesség pótlására betelepített svábok újabb szőlőfajtákat és szokásokat hoztak. Ők kezdtek el Villányban először Kékoportó szőlőt ültetni, mely a Portugieser bor alapja. A bortermelés mellett a pincék és présházak építését is ők kezdték. A vidék minőségi borainak köszönhetően az 1800-as évek közepén már a tengeren túl is fogyasztották azokat. A XIX. század végi filoxéra járványnak, vagyis a szőlőtetűnek köszönhető, a pusztítást követően új szőlőfajták is megjelentek a betelepítéseknek köszönhetően, mint a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Merlot.


 

3.990 Ft
Termelő: Kulcsár Gábor
Cikkszám: 00863

Kristálytiszta, üdítő és illatos Cuvée. A Furmint és Savignon Blanc intenzív zöld fűszerei és fehér gyümölcsei frissítő, ropogós savakkal és a termőhely finom ásványosságával.

Édes,gyümölcsös  illat, szépen keretezveTokaj vulkáni talajának
ásványosságával. Kedves, nagyon friss illattal indul: érett alma,
barack és grapefruit. A szájban kedves édes ízérzet és citrusos,
ropogós savak egyensúlyoznak. A korty minden szakaszában más és más
gyümölcs: egressel indul, utána finom barack, érett pirosalma, a
lecsengésben lime. Jól azonosítható ásványos sóssága vibráló, hosszú
savak mellett. Barátságos, jókortyú, ivós.

”bor.

3.860 Ft
Cikkszám: 00103
Fűre, egresre és kivire emlékeztető illatkép, melyet citrusok foglalnak keretbe.Mentás fűszeresség egészíti ki. Lecsengése gyümölcshangsúlyos, hosszan érződik.
3.990 Ft
Termelő: Cseri Pincészet
Cikkszám: 00638
A tényői Öreghegyen található dűlőről válogatták a 2015-ös sauvignon blanc-jukhoz az alapanyagot. Sűrű, kemény alapanyag, a fahordós érlelés is elbírta. A bodzás, egreses illatok mellett némi déli gyümölcs és vanília is felbukkan. Aztán a kortyban már élénk savak, de el is férnek bőven, nem kell attól tartanunk, hogy túlnőnének a boron. 
4.290 Ft
Termelő: Kulcsár Gábor
Cikkszám: 00948
Ásványos, köves illattal indul, amely szépen tisztulva indul az egres, friss ananász irányába. Ropogós savak már a korty elején, ezt követi az ásványos-citrusos savszerkezet, a hosszú korty végéig. Feszes, frissítő, szinte üdítő bor, a fajta és a termőhely csatájával, amiben végül a kövesség győz. Inkább maszkulin sauvignon blanc, déli gyümölcsökkel, főleg a friss ananász lédús, savas ízével.
4.390 Ft
Termelő: St.Donat
Cikkszám: 00490
Blanc birtokfehér Furmint, Olaszrizling és Sauvignon Blanc házassága, ahol a nagyvilági elegancia és az egyedi csopaki termőhelyi üzenet harmonikusan egészítik ki egymást. Ökológiai szőlő, kézi szüret, rövid héjon áztatás, tartályos erjesztés és hosszú finomseprős érlelés.
4.890 Ft
Termelő: Anonym Pince
Cikkszám: 00534
Illatában és ízében is az újvilági típusú Sauvignon Blanc  jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.
4.990 Ft