Ebben a borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel. Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé a fajtát. A 2018-as évjárattól bevezetett KOLNA Selection sorozat alapanyaga idősebb ütetvényekről származó válogatott szőlőből és válogatott hordókból kerül palackozásra, kiemelve a tiszta, elegáns, hordóhatástól mentes fajtakaraktert. "A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta. Eredete I. Istvánig nyúlik vissza, a Hunyadiak pedig bizonyítottan legkedveltebb boruknak tartották, sőt a legendás Fekete Sereg katonái is ezt itták. Mára Erdélyben ritka, elsősorban a Kárpátok romániai lejtőin terem, s nagy túlélőnek is tekinthető, hiszen azon kevés szőlőfajta, mely túlélte a filoxéra pusztítását, egyes helyeken a mai napig saját gyökerén termesztik."
Ez az Erdélyből származó fajta az Mátra egyik legjobb dűlőjéből, a Gereg-ről való.
A vulkanikus kőzet keveredik itt a pannontengeri üledékes meszes altalajjal, így igen gazdag
mineralitást biztosít a bornak.
A teljes érettségben szüretelt alapanyag, 3 hétig egy betonkádban erjedt, majd kézi préselés után,
500l-es gasznált hordóba került, és 8 hónapos érlelés után, szüretlenül került palckozásra, minimális
kén hozzáadása mellet.
ízében egyszerre hozza a feketebogyós erdei gyümölcsök zamatár, és a fajtára jellemző borsosságot.
Kiváló vadak mellé, de BBQ ételeket is szépen kiegészíti.
A Feketeleánykát az öreg sziklás talajon, alacsony tőketerhelésű (30-40 q/ha), déli-, délnyugati fekvésű ültetvényről, a Rókagödör-dűlőből szüretelték. A Borban a Feketeleánykára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékzetető illatjegyek. Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt a fajtát. Spontán ejresztéssel, 225 l-es kishordós érleléssel készült vörösbor.