Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Keresés

Keresés

Keresési feltételek

A keresési feltétellel megegyező termékek

Rendezés:
Nézet:
Termelő: Lelovits Pince
Cikkszám: 00780
Friss gyümölcsösség, könnyed, feketeribizlis-szedres íz, cseppnyi dohánnyal. Igazi csudabogár
2.990 Ft
Termelő: Mayer Pincészet
Cikkszám: 00781
Hajdús dűlőben termesztett francia eredetű Cabernet Sauvignon szőlőből készített, hagyományos iskolázású, jellegzetes villányi vörösbor. Testes, fanyar ízvilágot a fahordóban történt erjesztésnek és a nagyméretű ászokhordós érlelésnek is köszönheti.
3.590 Ft
Termelő: Jekl Flóra
Cikkszám: 01003

Ezt a bort az erdei gyümölcsök ízvilága és tanningazdagság jellemzi. Kiemelkedő évjárat behízelgő tétele Villány legszebb dűlőiből. 

Illatában mélyen gyümölcsös, kékszőlős, aszalt szőlős, hordós, dongás, szárított gyümölcsös, kakaós, csokis, szilvalekváros, áfonyás és egyben elragadó. 

Ízében is megtalálható a gyümölcs, a kékszőlő, a hordó alapvető összhangja a kortyokban. Tanninos, de nem túlzottan, csoki, kakaó, szilvalekvár, dzsem, szárított gyümölcsök, némi fűszeresség és  kevéske fahéj fedezhető fel benne. 

Olajos, dús és komplex zamatokkal rendelkezik.

3.990 Ft
Termelő: Feiszt
Cikkszám: 00601

A szekszárdi borvidék ősi termőhelyén, a csodálatos benapozású Porkoláb-völgyben termett Cabernet Sauvignonból hagyományos eljárással előállított, tölgyfahordóban érlelt kézműves vörösbor. Erejével és illatával mindenkori kellemes résztvevője a terített asztaloknak és baráti beszélgetéseknek.

Feiszt Pince
Szekszárd


Hírhozók mágikus tájról

„Mágikus táj, hol a Szekszárdi-dombság belelapul a Duna síkjába. A patakok szabdalta dombság és völgyek világa, melyek szembenéznek a Sárköz falvaival egészen a Duna erdejéig. 
Vigyázzunk rá!


Itt még a hegytető is terem. A szurdok oldalában, szinte trópusi zöldben a gyökerek között sok rétegben népek temetője. Aki ideszületett és gyermekként a szőlőtőkék között eszmélt rá a világra, ennél is többet belelát és álmaiban az ültetvény nem csupán vállalkozás, hanem üzenet is az ősöknek: itt vagyunk, és ahogy ők is tették, művelik a kerteket, és próbálják továbbadni a szekszárdi borok tüzének titkát.


Ennek a megőrzését szolgálja a pincészetük, amely hagyományos módon, tölgyfahordóban érlelve nemesíti a mintegy 6,5 hektár területű szőlőbirtok termését, ahol kékfrnkos, a merlot, és a cabernet-sauvignon mellett a borvidéken elsőként telepített provence-i eredetű syrah ad lehetőséget a fajtatiszta borok mellett a Feiszt Pince cuvée-inek előállítására. Az évjáratok bátorítják  őket kísérletező kedvükben, a fajták és a dülők ajándéka azonban minden évben más és más lesz. 


Ez maga a bor örök titka és a legszebb társasjáték a borász és a vendégei között” – fogalmazta ezt meg Nagy Ferenc, alapító, aki feleségével a rendszerváltás idején, ötvenes fejjel és külkeres múlttal vágott bele a borászatba. Őseik nagy része szőlőből, borból élt,  a nagypapa borkereskedőként szekéren vitte a szekszárdi borokat. Nagy Ferenc született szekszárdi gyerekként természetesnek vette, hogy folytatja a családi hagyományt. Felesége is jártas volt a szőlőben, A család Dombóvár mellett, az Eszterházy grófok főkönyvelőjének szőlőjét művelte felesben.


Mivel ismerték a borvidéket, könnyen választottak területet. Lépésről lépésre építették fel a vállalkozásukat. Szekszárdon vásároltak pincét házzal – a református templom tőszomszédságában –, újratelepítették a szőlőket és mindent az alapoktól kezdtek.


Syrah pionírjai. A szekszárdi borvidéken az első, 2000-ben, Porkoláb-völgyben telepített syrah ültetvényéről származó, tölgyfahordóban érlelt kézműves bort termeltek, a L’Incognitonak, Az Ismeretlennek nevezték el – mert a náluk akkor még ismeretlen szőlőfajtáról senki sem gondolta, hogy mekkora utat fog bejárni országszerte.


A Sub Rosa, szintén syrahból készített, több hónapon át érlelt különleges szekszárdi rozé, mely egyedülálló illatával, aromájával, és elegáns lazacszínével évről évre elvarázsol mindenkit. A Quartet, a Porkoláb-völgyi merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon és syrah alkotta négyes cuvée. Az együttes erjesztés és ászokolás folyamán hosszasan hangolják, hogy végül felcsendülhessen a fajtajellegzetességek finom összhangja, az íz, illat és szín,  harmóniája. Az Erato, a merlot és syrah szerelmének gyümölcse, melyben egymásra talál a merlot nőies lágysága és a syrah férfias ereje. A  csábító asszonyé a Nana neve és hogy miben rejlik művészetének titka? A merlot erejében, illetve abban, ahogyan azt érvényre juttatja.


A palackokon visszatükröződnek a Belgiumban, Franciaországban eltöltött külszolgálati évek, latinos hangulatot árasztanak. Elegánsak, letisztultak a címkék, melyek reklámgrafikus lányuk munkáját dícséri.


Törekszenek arra, hogy a legnagyobb minőséget tegyék a fogyasztó asztalára. Nem az a céljuk, hogy mennyiség előállítsanak elő.Szinte alig préselnek és a színlevet használják borkészítésre.

4.290 Ft
Termelő: Németh János
Cikkszám: 00090
A Porkoláb házasítás csak kiváló évjáratú borokból készül.
4.890 Ft
Termelő: Malatinszky Kúria
Cikkszám: 00983
Friss, karakteres illatú, szájban elegánsan indít, majd gyorsan fejlődik ki az összetett ízkép. Meglepően élénk, vegán bor.
4.950 Ft
Termelő: Maul Zsolt
Cikkszám: 01008
Színében vörös, élénk málnapiros széllel, határozott koronával. Illata gyümölcsös, finom hordó fűszerezéssel. Szilvás,meggyes érett gyümölcsös ízébe belesimultak a tanninok és a savak bársonyosak. Finom hordóhasználattal. Hosszú a korty,érezhető a fiatalsága, mindazonáltal rendkívüli és harmónikus. 
4.990 Ft
Cikkszám: 00598

A borról:

Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „Zsófia” lányunk nemcsak névadó, hanem a címke megalkotója is, hiszen „virág-arcok” mosolyognak a palackról és jelzik, hogy ez egy barátkozós, beszélgetős bor. Lágy, harmonikus vörös bor, érett piros bogyós gyümölcsjegyek, a cabernet fajtákra jellemző aszalt szilva és csokoládé illatok. A 2013-as évjáratból „félretett” tétel, különleges érési folyamat eredménye az egyedi íz világ.


Ételpárosítás:
fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 C-on javasoljuk.

6.690 Ft
Termelő: Vida Péter
Cikkszám: 00530
Illatában gyümölcsösség, ízében összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg.
7.890 Ft
Termelő: Streit Zagonyi
Cikkszám: 00671
Kiváló évjárat, mely 14 hónapot töltött kis tölgyfa hordóban. Nagy test érett gyümölcsök, szép hordó fűszerek és az alkohol harmóniája jellemzi borunkat.
7.990 Ft
Termelő: MAURER-BOR
Cikkszám: 00871
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Kadarka és Hamburgi Muskotály szőlőből készült, Derítetlen, szüretlen, alacsony kéntertalmú.
8.290 Ft