Vörös borok
Napi egy pohár vörösbor elfogyasztása segít megakadályozni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.
Izlandi kutatás szerint a rendszeres vörösbor fogyasztók 32%-kal kevésbé hajlamosak szürkehályog kialakulására.
A bőr fiatalságához hozzájárul a vörösszőlő héjában lévő összetevők.
Segíti a rövidtávú memóriát. Például szavak tanulásánál nagy segítségünkre lehet egy pohár vörösbor elfogyasztása.
Szív- és érrendszeri problémák kialakulásának megelőzésében is segít a vörösborban található csersav.
Kordában tartja a vörösborfogyasztók koleszterinjét.
A vörösborfogyasztóknál megakadályozza azon proteinek képződését, melyek a rákos sejtek kialakulását idézik elő.
A vörösborban található fenolok a kutatások alapján nagy szerepet játszanak abban, hogy megakadályozzák a szervezetben kialakulóban lévő gyulladásokat, illetve a trombózist, ami elsősorban vérhígító tulajdonságuknak köszönhető.
Ezt a bort az erdei gyümölcsök ízvilága és tanningazdagság jellemzi. Kiemelkedő évjárat behízelgő tétele Villány legszebb dűlőiből.
Illatában mélyen gyümölcsös, kékszőlős, aszalt szőlős, hordós, dongás, szárított gyümölcsös, kakaós, csokis, szilvalekváros, áfonyás és egyben elragadó.
Ízében is megtalálható a gyümölcs, a kékszőlő, a hordó alapvető összhangja a kortyokban. Tanninos, de nem túlzottan, csoki, kakaó, szilvalekvár, dzsem, szárított gyümölcsök, némi fűszeresség és kevéske fahéj fedezhető fel benne.
Olajos, dús és komplex zamatokkal rendelkezik.
Spontán erjesztett, derítetlen, natúr bor, vegyszermentes, vegán, természetes