Fehér borok
A fehér szőlő héjában találhatóak azok a vitaminok, amelyek a test szöveteire olyan hatással vannak, hogy kevésbé legyen hajlamos a megbetegedésekre. Rengeteg kálium, foszfor és fluorid van a fehérborban, amelyek hatása akkor érvényesül, ha rendszeresen fogyasztasz egy decit belőle. Vigyázat, ez kizárólag a száraz borokra érvényes!
UV-védelem
Ha minden nap megiszol egy jó pohár fehérbort, a nap káros UV-sugarai ellen is jobban fel leszel szerelkezve védelemmel.
A szőlőben található anyagok védekezőbbé teszik a bőrt a káros sugarak ellen, és a flavonoidok, amik a borban vannak, megfékezik azokat a folyamatokat, amik a bőr roncsolódásáért felelősek.
A fogszuvasodás ellen is kiváló
A fehérbor még a fogakat is megvédi, ugyanis ha lassan kortyolod, és mindig egy kicsit a szádban tartod, mielőtt lenyeled, fertőtleníti a szádat, és a baktériumok ellen is hatékonyan lép fel. Borozás után 20-30 percig ne moss fogat, és hagyd érvényesülni a fertőtlenítő, fogszuvasodás elleni anyagait.
Névadója Jekl Alfréd, a pincészet szőlészeti vezetője. A bor Villány könnyedebb, gyümölcsösebb arcát mutatja. Alap házasításunk, amelyet főként a magyaros konyha ételeihez ajánlunk!
4 fajtából házasított: Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Merlot cuvée.
Könnyed, friss, gyümölcsös, mégis igazi tokaji bor kellő savgerinccel és egy kevés maradékcukorral.
Fogyasztása leginkább szárnyas ételekhez, halakhoz, valamint sültekhez ajánlott.
Színe szalmasárga, illatában vizes kő, hársméz és a sárgabaracklekvár dominál.
Ropogós, feszes savak kíséretében érett gyümölcsös jegyeket találhatunk.
1250 palack
Friss gyümölcsös illatok, jó savak, karakteres furmint ízek.
Az élénk savak és a maradékcukor teszi még izgalmasabbá a bort.
Tartályban erjedt és érlelt.